Over Biotop | Biotop Benelux

HELDER WATER GARANTIE

ENERGIEZUINIG

SNELLE PLAATSING

MAATWERK

Reden 1

Helder water garantie

Bij Biotop kunt u rekenen op meer dan 30 jaar ervaring. Onze Biotop-specialisten kennen als enige het geheim van écht zuiver zwemwater, zonder chemicaliën. En wij geven dus gerust een unieke helder water garantie.

Vraag 'm gratis aan

Onze brochure vol met inspiratie en meer...

Reden 2

Energiezuinig

Zwemmen in natuurlijk zwemwater is in meerdere opzichten goed voor het milieu. De unieke wijze van zuivering vergt bijvoorbeeld minder energie. Zodat u zorgeloos kunt genieten.

Reden 3

Snelle plaatsing

Blijven dromen is leuk, maar dromen realiseren is leuker. De Biotop-specialist heeft daar niet veel tijd voor nodig. Zodat u binnen de kortste keren uw droom kunt beleven.

Persoonlijk advies?

Ik help u graag met een vrijblijvende kennismaking of offerte. Mail of bel Dick van Gessel:

0488 440437
Reden 4

Maatwerk

Uw wensen zijn persoonlijk. De Biotop-specialist begrijpt dat. Wij gaan elke uitdaging aan en zorgen dat u natuurlijk zwemwater beleeft zoals u dat wilt.

Bekijk onze zwemvijvers

Geschiedenis

1984
Grondlegging van Biotop en het begin van de geschiedenis. De firmanaam „Biotop“ betekent zoveel als levensruimte. Doel: een ecologisch georiënteerd bedrijf zou ook economisch moeten kunnen bestaan.

1985 – 1989
Vijf medewerkers bouwen natuurgelijkende vijvers. Het idee voor het natuurbad ontstaat. Dit idee van de „Zwemvijvers“ wordt onderscheiden met de Oostenrijkse prijs voor milieubescherming. De interesse is gewekt, Biotop is marktleider.

1990 – 1994
De eerste openbare zwemvijver wordt gebouwd. De 100ste zwemvijver wordt in bedrijf genomen. Het idee van de zwemvijver slaat over naar de buurlanden. Biotop krijgt de ontwerpopdracht voor een pretpark in Gaschurn in Vorarlberg. Het aantal medewerkers is tot 25 gestegen. Het partnernetwerk wordt uitgebreid naar 12 licentienemers.

1995 – 1999
De 400ste zwemvijver wordt in bedrijf genomen. Biotop ontvangt talrijke onderscheidingen, waaronder de „Eco-Design-Prijs.96“, een prijs voor toekomstgerichte producten en oplossingen. In Noord-Duitsland worden verdere licentienemers gevonden. Het netwerk omvat nu 22 partnerbedrijven. De bouw van een zwemvijver in Chili. Het wetsvoorstel met betrekking tot de zwembadhygiëne wordt door de regering aangenomen. Daarmee wordt de rechtszekerheid voor de bouw van zwemvijvers gegeven. Een echte stroom van opdrachten voor openbare zwemvijvers is het gevolg. Het partnernetwerk beslaat nu geheel Duitsland. De Carbonator, een product voor reductie van algengroei, wordt voor het eerst bij projecten ingebouwd.

2000 – 2004
De 1.000ste zwemvijver wordt gebouwd. De Carbonator veroorzaakt een doorbraak op de markt. Aanvragen uit Italië, Frankrijk, Nederland, België en Engeland bevorderen de uitbreiding van het partnernetwerk in deze landen. De planning voor een nieuw kantoorgebouw in Weidling begint. Biotop verhuist naar de nieuwe bedrijfscentrale, die ter gelegenheid van de 3de „open dag van de zwemvijver“ op 14 juni wordt geopend. Per jaar bouwen Biotop en de partnerbedrijven 200 ecologische zwemvijvers.

2005 – 2009
De bedrijfstak ‘planning op afstand’ wordt versterkt. De eerste zwemvijvers in India en in Amerika worden gebouwd. Uitbreiding van het partnernetwerk naar meerdere Europese landen zoals Turkije, Nieuw Zeeland, Nederland, België en Israël. Met de boogzeefskimmer en de dompelpompput brengt Biotop twee richtinggevende innovaties op de markt. Begin van de ontwikkeling van het natuurzwembad. Meer onderscheidingen volgen.

2010/2011
De invoering op de markt van het natuurzwembad begint. De uitbreiding van het partnernetwerk wordt voortgezet. Aan het begin van 2011 zijn er 50 partnerfirma’s in 17 landen. Voor het fosfaatfilter „PhosTec Ultra“ evenals voor het ”Biotop natuurzwembad” wordt patent verleend.

2010-heden
Het netwerk van dealers in Nederland en België wordt continu uitgebreid.

Bekijk onze natuurzwembaden

Onderscheidingen

1987
Oostenrijkse overall-winnaar van de Conservation Award van de International Conservation Foundation

1995
Innovatieprijs van de deelstaat Neder-Oostenrijk en de Handelskamer van Neder-Oostenrijk

1996
De ECO-Design Preis van het Ministerie van Milieu

2003
Oostenrijkse staatsprijs voor Toerisme 2003 voor het project „Mountain Beach Gaschurn“

2004
Nominatie voor de Oostenrijkse staatsprijs voor architectuur 2004 voor het project „Kantoorgebouw Biotop“ in Weidling

2006
Nominatie voor de Oostenrijkse staatsprijs voor Architectuur en Milieuduurzaamheid 2006 voor het project „Kantoor en Werkplaatsen Biotop“ in Weidling

2009
Nominatie voor de „Neptun Wasserpreis“ in de categorie „waterbescherming“ voor de “Living-Pool“

2011
Best New Product at the Chelsea Flower Show

 

 

 

 

 

 

19 specialisten kunnen dit voor u aanleggen